Boksen bij Renzo Gracie Tilburg

Als je zoek bent naar een nieuwe en opwindende manier om fit te worden, zelfvertrouwen op te bouwen en jezelf te verdedigen, dan is boksen misschien wel dé sport voor jou!

Boksen is een perfecte workout waarbij je flink wordt uitgedaagd. Het wordt ook wel "The noble art of self defense genoemd".

Interesse? Kom bij ons een kijkje nemen, doe mee of check onze prijzen

Proefles

Voordelen boksen

Met boksen:

  • Krijg je een goede conditie
  • Wordt je sterker
  • Leer je jezelf beter verdedigen, ook als je onder druk komt te staan
  • Wordt je mentaal en fysiek weerbaarder

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Renzo Gracie Tilburg boksles

Je kunt bij ons recreatief boksen, maar ook op wedstrijd niveau. De lessen zijn geschikt voor jong en oud, vrouwen en mannen. We vinden het belangrijk om te trainen met respect voor elkaar.

In onze boksles ligt de focus op techniek en conditietraining. We beginnen met een goede warmup, waaronder het bekende touwtje springen. Dit verbetert je souplesse en voetenwerk. Daarna nemen we een aantal technieken door die je samen met een trainingspartner kunt oefenen. Dit is meestal al een behoorlijke workout.

Voor de liefhebbers wordt de les afgesloten met een paar rondjes sparren waarbij ieder zich aanpast aan het niveau van de ander.

Om te kunnen trainen heb je de volgende spullen nodig (voor je eerste les(sen) bestaat de mogelijkheid om e.e.a. bij ons te lenen):

- Sportkleding
- Gebitbescherming
- Bokshandschoenen

Een boksles

Voordelen van boksen

Fysieke Fitheid

Boksen is een complete workout voor je lichaam. Het verbetert je uithoudingsvermogen, bouwt kracht op, verhoogt je behendigheid, snelheid en coördinatie.

Drills, techniek en sparren, zorgen voor een gevarieerde en uitdagende training.

Leer jezelf beschermen

Boksen geeft je praktische zelfverdediging vaardigheden die van onschatbare waarde kunnen zijn in het echte leven. Door te leren hoe je correct moet stoten, efficiënt moet bewegen en jezelf effectief moet verdedigen, vergroot je je zelfvertrouwen en krijg je de kennis en vaardigheden om jezelf te beschermen indien nodig.

Stressverlichting

Boksen is een fantastische manier om stress te verminderen. Tijdens het trainen ben je nergens anders mee bezig, want je moet je concentreren op de bewegingen van jezelf en je tegenstander. Je verlaat na de training herboren de sportschool.

Discipline en Focus:

Boksen vereist discipline en focus. Het leert je om doelen te stellen, een gestructureerd trainingsschema te volgen en jezelf te pushen tot het uiterste. De mentale discipline die je ontwikkelt tijdens het boksen kan zich vertalen naar andere aspecten van het leven, zoals werk, studie of persoonlijke doelen.

Verhoogd Zelfvertrouwen

Naarmate je vordert in je bokstraining, zul je merken dat je fysieke capaciteiten, uithoudingsvermogen en algehele fitheid verbeteren. Deze vooruitgang, samen met het leren van zelfverdediging, kan je zelfvertrouwen en eigenwaarde aanzienlijk vergroten.

Gewichtsbeheersing

Boksen is een uitstekende activiteit voor gewichtsverlies. De intensieve trainingen verbranden veel calorieën, wat je helpt overtollig gewicht kwijt te raken en je lichaamssamenstelling te verbeteren. Daarnaast verbetert bokstraining je stofwisseling, waardoor je ook buiten de trainingsessies meer calorieën verbrandt.

Mentale Weerbaarheid

Boksen vereist mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Door intensieve trainingen en het overwinnen van uitdagingen in de ring ontwikkel je mentale weerbaarheid, doorzettingsvermogen en het vermogen om gefocust te blijven, zelfs in moeilijke situaties. Deze eigenschappen kunnen een positieve invloed hebben op andere aspecten van je leven en je helpen uitdagingen met vastberadenheid aan te gaan.

Geniet van elke training

Bokstraining biedt een dynamische en boeiende ervaring. De combinatie van drills, warming up, cardio en sparren, zorgt voor afwisseling en voorkomt eentonigheid.