Grondvechten met BJJ

Braziliaans Jiu-jitsu / Gracie Jiu-jitsu heeft vanaf UFC 1 in 1993 de wereld veroverd door tegenover andere martial arts te bewijzen dat het grondgevecht een onmisbaar onderdeel is van de vechtsport. Het is een van de weinige effectieve vechtsporten die geschikt is voor mannen én vrouwen, jong en oud.

Interesse? Kom bij ons een kijkje nemen, doe mee of check onze prijzen.

Proefles

Controle op de grond

Ben je op zoek naar een Braziliaans-Jiu Jitsu school in Tilburg en wil je op een sportieve manier jezelf leren verdedigen? Met BJJ werk je aan je fysieke en mentale weerbaarheid en aan je conditie. Braziliaans Jiu-Jitsu specialiseert zich in het grondgevecht en kent zoveel scenario's dat je deze sport jarenlang met plezier kunt blijven beoefenen. De sport is toegankelijk is voor iedereen en er wordt getraind met respect voor elkaars niveau.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 90 procent van alle gevechten op de grond eindigt. Omdat je iemand op de grond makkelijker kunt controleren dan in een staande positie, zijn veel van de technieken in Braziliaans Jiu-Jitsu gericht op het neerhalen van een tegenstander. Met een dominante positie op de grond kun je een tegenstander beter controleren en bepaal je zelf de uitkomst van de situatie.

Controle op de grond met BJJ
BJJ Takedown oefening

Fysieke beheersing en conditie

Gaandeweg ontwikkel je een brede en diepe kennis van de werking en limieten van het menselijk lichaam. Met deze kennis kun je een tegenstander controleren en onderwerpen op jouw voorwaarden.

BJJ is een sport waarbij je je hele lichaam gebruikt om te ontsnappen of de ander te controleren. Zo ontwikkel je een goede algemene conditie.

Trainen bij Renzo Gracie Tilburg vindt plaats in een veilige en sociale omgeving zodat iedereen zijn of haar doelen kan nastreven. Je streeft tijdens het rollen (sparren) naar een "submission" oftewel een overgave. Om de sport veilig te kunnen doen moeten studenten het vertrouwen hebben dat deze overgave ook gerespecteerd wordt. Samen rollend leer je elkaars technieken en karakter zo beter kennen en daardoor heerst er bij ons een enorm sterk groepsgevoel en wordt de sociale dynamiek verbeterd.

BJJ toernooi

Verschillende francises van Renzo Gracie Holland hebben meegedaan op dit toernooi

Een BJJ les

Hoe ziet zo'n les eruit? • Warming-Up: De les begint met een warming-up en wat standaard drills. • Techniek Training: Leer en oefen BJJ-technieken onder deskundige begeleiding. • Sparren: Pas de geleerde technieken toe in live oefengevechten met andere leerlingen. • Cooling down/ stretchen Alle lessen zijn laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.