Submission Grappling bij Renzo Gracie Tilburg

Submission Grappling is het grondgevecht zonder pak waarbij technieken uit zowel BJJ als worstelen, sambo en judo zijn toegestaan.

Interesse? Kom bij ons een kijkje nemen, doe mee of check onze prijzen

Proefles

BJJ zonder Gi

Tijdens de grappling lessen dragen de studenten een korte broek en een shirt (meestal een rash guard). Daarom wordt submission grappling ook wel vaak BJJ no-gi genoemd. Naast het ontbreken van een judopak is het belangrijkste verschil met BJJ dat veel submissions die bij Braziliaan Jiu Jitsu niet direct zijn toegestaan, zoals kneebars, toeholds en heelhooks hier wel mogen.

Door het ontbreken van een pak kun je ook makkelijker ontsnappen uit een positie aangezien je trainingspartner minder grip heeft. Het tempo ligt daardoor ook hoger en de posities wisselen sneller af.

BJJ grappling techniek
BJJ verwurging techniek

Basis voor MMA

Het trainen zonder Gi geeft een heel andere dynamiek aan het grondwerkspel en komt veel dichter bij de technieken die je nodig hebt voor MMA, omdat ook daar het pak ontbreekt. Grappling is daarom samen met kickboksen de perfecte training voor MMA.

Benodigheden

Om te kunnen trainen heb je de volgende spullen nodig (voor je eerste les(sen) bestaat de mogelijkheid om e.e.a. bij ons te lenen):

  • Grappling short
  • T-shirt of Rashguard
  • Mondbescherming (wordt aangeraden)

Grapplingles