De meest complete vechtsport

MMA is de combinatie van staand vechten en grondwerk zoals je dat kent van kooigevechten in de UFC. De ultieme uitdaging als je een complete vechter wilt worden.

Interesse? Kom bij ons een kijkje nemen, doe mee of check onze prijzen

Proefles

MMA trainen in Tilburg

Met Mixed Martial Arts combineer je boksen, kickboksen, en Braziliaans Jiu-Jitsu tot één complete vechtsport.

Er worden ook elementen uit Muay Thai, judo, worstelen en Sambo gebruikt. Eigenlijk maar net datgene wat van pas komt in een gevecht.

Toch zijn er ook genoeg regels, die met name bedacht zijn om MMA als sport mogelijk te maken en de kans op blessures te verminderen, zonder geweld te doen aan het realisme van MMA. Zo mag er niet op de ruggenwervel of in het kruis worden geslagen, geen vingers in de ogen, een zittende tegenstander mag niet in het gezicht worden geschopt etc.

De Gracie familie en de UFC

MMA is vooral bekend geworden door de 'Ultimate Fighting Challenge', oftewel de UFC. Deze was in eerste instantie georganiseerd door de Gracies om de effectiviteit van Braziliaans Jiu-Jitsu te bewijzen ten opzichte van andere vechtsporten. De eerste edities werden dan ook met overmacht door Royce Gracie gewonnen.

Traditionele boksers en kickboksers hadden geen idee wat te doen op de grond. Daarom is iedereen al snel gaan 'cross-trainen' om ook daar zichzelf te kunnen verdedigen. Deze mix is dus Mixed Martial Arts gaan heten. In het moderen MMA gaan alle stijlen naadloos in elkaar over en is nog steeds veel in ontwikkeling. Soms hebben de grondvechters de overhand, dan weer de kickboksers. Elke nieuwe trend krijgt weer een antwoord.

Sfeerindruk van onze MMA les

Pepijn legt uit wat MMA betekent, hoe de les is opgebouwd en waar onze nadruk op ligt.