MMA sportschool in Tilburg

Op zoek naar MMA trainingen in Tilburg? Train dan mee met onze sportschool, waar we boksen, kickboksen, Braziliaans Jiu Jitsu, grappling, Muay Thai en Worstelen combineren tot één complete krijgskunst.

MMA is de combinatie van staand vechten en grondwerk zoals je dat kent van kooigevechten in de UFC. De ultieme uitdaging als je een complete vechter wilt worden.

Interesse? Kom bij ons een kijkje nemen, doe mee of check onze prijzen

Proefles

MMA trainen in Tilburg

Met Mixed Martial Arts combineer je boksen, kickboksen, en Braziliaans Jiu-Jitsu tot één complete vechtsport.

Er worden ook elementen uit Muay Thai, judo, worstelen en Sambo gebruikt. Eigenlijk maar net datgene wat van pas komt in een gevecht.

Toch zijn er ook genoeg regels, die met name bedacht zijn om MMA als sport mogelijk te maken en de kans op blessures te verminderen, zonder geweld te doen aan het realisme van MMA. Zo mag er niet op de ruggenwervel of in het kruis worden geslagen, geen vingers in de ogen, een zittende tegenstander mag niet in het gezicht worden geschopt etc.

De Gracie familie en de UFC

MMA is vooral bekend geworden door de 'Ultimate Fighting Challenge', oftewel de UFC. Deze was in eerste instantie georganiseerd door de Gracies om de effectiviteit van Braziliaans Jiu-Jitsu te bewijzen ten opzichte van andere vechtsporten. De eerste edities werden dan ook met overmacht door Royce Gracie gewonnen.

Traditionele boksers en kickboksers hadden geen idee wat te doen op de grond. Daarom is iedereen al snel gaan 'cross-trainen' om ook daar zichzelf te kunnen verdedigen. Deze mix is dus Mixed Martial Arts gaan heten. In het moderen MMA gaan alle stijlen naadloos in elkaar over en is nog steeds veel in ontwikkeling. Soms hebben de grondvechters de overhand, dan weer de kickboksers. Elke nieuwe trend krijgt weer een antwoord.

MMA les met instructeur Pepijn Schupp

Pepijn (zie onze instructeurspagina) legt uit wat MMA betekent, hoe de les is opgebouwd en waar onze nadruk op ligt.

Onze lessen

Onze MMA-lessen zijn bedacht voor alle niveaus. We beginnen met een warming-up, gevolgd door technieken om je vaardigheden te verbeteren en als verdere warming-up.

Afhankelijk van de techniek gebruiken we soms positioneel sparren om te leren omgaan met een specifieke situatie.

De lessen eindigen met sparren, wat optioneel is als je net begint.

We hebben een focus op adaptieve training, afhankelijk van het vaardigheidsniveau van je partner pas je je intensiteit aan. Het is erg belangrijk om te kunnen trainen in een veilige omgeving waar je je trainingspartner kunt vertrouwen.

Zelfverdediging

MMA is meer dan alleen een sport - het is ook een ongelooflijk effectief zelfverdedigingssysteem. Door elementen van boksen , kickboksen , Braziliaans Jiu Jitsu , grappling, Muay Thai, Judo, Worstelen en Sambo te combineren, biedt MMA een uitgebreide set tools om jezelf te verdedigen in real-world situaties.

Je kunt jezelf staand en op de grond verdedigen met een combinatie van boks-, clinch- en grondtechnieken.

Of je nu zelfverdediging wilt leren voor persoonlijke veiligheid of gewoon om meer zelfvertrouwen te krijgen en je conditie te verbeteren, onze MMA-sportschool kan dat voor je bieden.