Boksen in Tilburg: Renzo Gracie Tilburg op het Boksgala Team Coolen

14 april 2023 | Read this in English

Gijs Huiskamp van Renzo Gracie Tilburg bokswebstrijd

Op zaterdag 1 april vond het Boxing Event 2023 van Team Coolen plaats in De Kerk in Oostelbeers. Boksers van Team Coolen en 8 andere clubs uit de regio kwamen in actie op het volledig opgetuigde toernooi, inclusief ring, licht, geluid, scheidsrechters en juryleden. Renzo Gracie Tilburg was ook vertegenwoordigd met vier boksers, die indrukwekkende prestaties neerzetten.

Gijs Huiskamp versus Milo Angelis

De eerste bokser van Renzo Gracie Tilburg die de ring betrad was Gijs Huiskamp. Hij stond tegenover Milo Angelis van Albert Kraus Sport. Gijs was vanaf het begin dominant en domineerde de partij gemakkelijk. Met goed voetenwerk en af en toe wisselen van orthodox naar south paw kon de tegenstander niet in het ritme komen. Gijs domineerde de partij met uitstekend bokswerk en won uiteindelijk door ingrijpen van de scheidsrechter.

Gijs Huiskamp van Renzo Gracie Tilburg wint
Tim Bierings van Renzo Gracie Tilburg bokswedstrijd

Tim Bierings versus Wiebe Leverink

In zijn eerste partij stond Tim Bierings tegenover de lange Wiebe Leverink van Albert Kraus Sport, die meer dan een kop groter was en ook 7 kg zwaarder. Tim begon fel aan de partij en domineerde, waardoor de lange Wiebe Leverink alleen maar in zijn achteruit stond. Tim kwam een aantal keer goed naar binnen en raakte daar met wat rake klappen die lange Wiebe in het gezicht. Uiteindelijk werd de partij beslist door ingrijpen van de scheidsrechter in het voordeel van Tim Bierings met een TKO in ronde 3.

Giel Rutten versus Guner Cicos

Giel stond voor zijn derde partij en dit was tevens de grootste test die Giel heeft gehad. Giel begon fel, maar Guner Cicos van Impact Sport Academy bleef rustig en kalm. Over en weer een aantal goede combinaties en rake klappen. Deze twee boksers hebben alles gegeven, vooral in de laatste ronde en met name in de laatste minuut. Giel toonde veel karakter door veel naar voren te gaan en het gevecht op te zoeken, de tegenstander tegen de touwen te zetten en op karakter de jurybeslissing in deze uitputtende slag in zijn voordeel te behalen. Het was een zeer mooie partij en spektakel van de dag.

Giel Rutten van Renzo Gracie Tilburg boksen
Gerard Gilles van Renzo Gracie Tilburg boksen

Gerard Gilles versus Jonas Beniktas

Zwaargewicht Gerard trof hier de 27 kg zwaardere Jonas Beniktas van Boksclub Laarbeek. Deze wedstrijd was een uitputtingsslag voor beide boksers. Gerard kwam niet heel lekker in het ritme en de massa van Jonas was uiteindelijk te veel, waardoor deze op punten naar Jonas Beniktas ging na de laatste bel.

Algemeen

Het Boksgala Team Coolen was voor ons een geslaagd gala waar we weer mooie resultaten hebben kunnen neerzetten. Met drie gewonnen wedstrijden van de vier hadden we een prima uitkomst. De boksers van Renzo Gracie Tilburg kregen dan ook veel complimenten over hun boksprestaties. Op dit mooie en goed georganiseerde hebben we zo onze stempel kunnen drukken.