Renzo Gracie Tilburg wint 3 gouden medailles tijdens Dutch Open

14 december 2022 | Read this in English

Renzo Gracie Tilburg team web

De Tilburgse sportschool Renzo Gracie Tilburg nam zaterdag 10 december 2022 deel aan het grootste Braziliaan Jiu jitsu toernooi in Nederland, de 'BJJ Dutch Open' en wist daar drie gouden medailles voor Tilburg binnen te halen. Met een mix van meer ervaren atleten en beginners werd het team tweede van de 57 deelnemende sportscholen.

BJJ Dutch Open

BJJ Dutch open is het grootste toernooi voor Braziliaans Jiu Jitsu in Nederland waar dit jaar 419 atleten aan deel namen. Braziliaans Jiu Jitsu is een grondgevechtsport ontwikkeld door de Gracie familie. Tijdens het toernooi kun je een wedstrijd winnen door een overgave af te dwingen met een klem.

De Gracie familie heeft hun grondgevechtstijl populair gemaakt met de oprichting van de UFC die ze de eerste jaren met overmacht wisten te winnen.

Rgh dutch open 6 web
Rafal Sup met zoontje web

Onze medaillewinnaars

Michael Vriens, Rafal Sup en Julian Witjes wonnen goud in hun gewichtsklassen. Tilburgers Mark van Vlierden, Bas Rutjes, Noah Kivits, Anton Wisse, Pepijn Schupp en Tim Bierings knokten voor wat ze waard waren maar moesten genoegen nemen met enkele partijwinsten.