Instructeurs Renzo Gracie Tilburg

Voor elke vechtsport heeft Renzo Gracie Tilburg een gespecialiseerde instructeur beschikbaar.

Interesse? Kom bij ons een kijkje nemen, doe mee of check onze prijzen

Proefles

Kemail Verhoeven

Kemail is hoofdinstructeur bij Renzo Gracie Holland en Tilburg

Kemail Verhoeven is in de Verenigde Staten Kemail in contact gekomen met Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ), Submission Grappling en Mixed Martial Arts (MMA). Vanaf 2005 is Kemail begonnen met het trainen van BJJ bij Renzo Gracie Denville, New Jersey onder George Sernack. Daarnaast heeft Kemail meerdere jaren getraind bij de Renzo Gracie Academy in Manhattan, New York City onder Renzo Gracie, Gregor Gracie, Igor Gracie, Rolles Gracie, John Danaher en Rafael "Gordino" Correa.

Kemail heeft de mogelijkheid gehad om met veel topmensen in de sport te trainen, zoals de reeds genoemde instructeurs en verder met Roger Gracie, Leo Vieira, Frankie Edgar, George St. Pierre, Gordo, Karel "Silverfox" Pravec en vele anderen.

Promoties van Kemail

Maart 2014, gepromoveerd tot zwarte band door George Sernack
Juni 2011, gepromoveerd tot bruine band door Rolles Gracie
Juni 2008, gepromoveerd tot paarse band door Renzo Gracie
Maart 2006, gepromoveerd tot blauwe band door Igor Gracie

Competitie resultaten

Europeans Masters Championship 2019, eerste plaats zwarte band, Master 5
Europese kampioenschappen 2016, derde plaats zwarte band, Master 4
Europese kampioenschappen 2014, eerste plaats bruine band, Master 4
Europese kampioenschappen 2012, tweede plaats bruine band, Master 3
Open German NoGi Kampioenschap 2012, tweede plaats bruine band
Europese kampioenschappen 2010, eerste plaats gewicht en tweede plaats open klasse paarse band, Master 3
Open Braziliaanse kampioenschappen (Brasileiros) 2009, eerste plaats paarse band, Master 3
New Jersey State kampioenschappen 2008, tweede plaats paarse band
Naga Battle at the Beach 2007, eerste plaats blauwe band
Naga Battle at the Beach 2005, derde plaats witte band

Kemail Verhoeven
Bennie Monsma

Bennie Monsma

Bennie geeft Boksen, Kickboksen, Cardio Kickboksen en Kids Kickboksen.

Bennie hield al van af jongs af aan van boksen. Roy Jones jr maar vooral Tyson Fury zijn zijn voorbeelden. "De combinatie van entertainment, tactisch schaakspel, doorzetten, discipline en plezier zijn voor mij de redenen waarom ik ben gaan boksen."

Bennie bokst al intensief vanaf 2015 en later kwam daar MMA bij. In 2017 besloot Bennie om bij Renzo Gracie Holland te gaan trainen vanwege de sfeer en de kwaliteit. Die motivatie draagt hij nu graag over als instructeur.

Pepijn Schupp

Pepijn geeft Cardio Kickboksen, MMA, Boksen en Kickboks lessen.

Pepijn is al op zijn zestiende begonnen met kickboksen in Goirle. "Er kwam toen iemand meetrainen uit Breda en die was zo super relaxed over Renzo Gracie Holland in Breda. Ik wilde graag meer MMA gaan doen, maar zag toen wel op tegen zo'n macho sportschool. Renzo Gracie Holland bleek gelukkig heel laagdrempelig."

Pepijn is een product van het moderne MMA waarbij je alle aspecten van een gevecht moet beheersen. "Ik wil een complete MMA'er zijn. De sport ontwikkelt zich nog steeds in een razendsnel tempo en je moet kunnen gaan waar het gevecht gaat."

"Ik vind alle aspecten van MMA mooi, het boksen, trappen, het grondgevecht. Ik ben echt verliefd op de sport. Dat wil ik graag doorgeven aan leerlingen door ze met aandacht te helpen en met een goed gevoel de les te laten verlaten".

Pepijn Schupp
Henk van Mierlo

Henk van Mierlo

Henk van Mierlo geeft Braziliaans Jiu-Jitsu lessen.

Henk traint al van kinds af aan vechtsporten. Begonnen bij sportschool Ooms met Judo stapte hij op zijn achttiende over op Kyokushin Karate. "In die tijd had iedereen toch het idee dat je pas echt meetelde als je kon vechten zoals Bruce Lee". Daarna heeft hij 20 jaar traditionelere martial arts getraind zoals Pencak Silat, Wushu Kung Fu en Wing Chun.

"Dit waren prachtige verdedigingskunsten om te doen, maar als het om zelfverdediging ging voelde ik me toch het meest zeker van mijn Judo en Karate achtergrond"

"De doorslag om BJJ te gaan trainen was UFC 1, waar Royce Gracie liet zien dat je met Braziliaans Jiu Jitsu alle traditionele vechtsporten de baas bent, ook al ben je een stuk lichter. Vandaag de dag kun je geen volwaardig MMA vechter zijn zonder BJJ. De laatste jaren zie ik het vooral als een uitdagend spel en een leuke manier om aan mijn conditie te blijven werken."

  • Goud IBJJF German National Championship 2017 Blue Belt Master 5
  • Zilver IBJJF Paris National Open 2017 Blue Belt Master 5
  • 2023 gepromoveerd tot bruine band door Kemail Verhoeven en Rayron Gracie

Roos Vermeulen

Roos Vermeulen is instructeur Cardio kickboksen en traint sinds twee jaar bij Renzo Gracie Tilburg

Roos is zelf begonnen met boksen toen ze een burnout had. Dat was voor haar vooral ontstressen en mentaal weer gezond worden. Zo kon ze elke training haar frustraties kwijt en was ze weer helemaal relaxed als ze naar buiten ging.

En dat heeft haar uiteindelijk ook geholpen om via Renzo Gracie Tilburg haar allereerste kickbokswedstrijd te vechten.

"We zijn heel open en eerlijk naar iedereen en ik heb het gevoel dat ik tegen iedereen altijd alles kan zeggen. Ik ervaar het als zeer prettig."

Mochten er vrouwen twijfelen dan mogen ze altijd met mij trainen!"

Palmares:

  • Boksgala 'Brace for Impact' juni 2023 gewonnen op TKO
  • Boksgala Heesakkers oktober 2023 gewonnen op punten
Roos vermeulen 01 600
Djessie aarts 02 600

Djesse Aarts

Djesse Aarts is instructeur kids BJJ

Djesse is een van onze aanstomende talenten. Al heel jong begonnen met kickboksen op zijn achtste. "Dat was natuurlijk nog niet heel serieus, we mochten wel sparren maar niet op het hoofd slaan. Het was meer cardio kickboksen met een beetje sparren"

Op dertienjarige leeftijd las hij dat er een nieuwe MMA school was in Tilburg. "Dat wilde ik heel graag gaan doen. Ik kan me nog herinneren hoe super tof de sfeer was toen ik daar binnenkwam. Iedereen was heel vriendelijk. Ze kwamen naar me toe om te vragen wat ik ervan vond. Ik voelde me meteen thuis."

Djesse kreeg al snel door dat je alle disciplines moet trainen om echt goed in MMA te worden. Dus traint hij nu naast MMA ook boksen, kickboksen, BJJ en grappling.

"Ik wil professioneel MMA vechter worden, daar train ik elke dag voor"

  • Goud "Let's roll Utrecht II" 2024
  • Goud VERSUS 21 - Kids edition BJJ 2023
  • Goud Lion Cub Jiu Jitsu Competition 2023
  • Goud Grappling Industries Amsterdam
  • Zilver NAGA Brussels Grappling Championship 2024

Aleksander Sredanovic

Aleksander verzorgt de MMA en de Kids Kickboks lessen bij Renzo Gracie Tilburg. Aleksander begon op zijn dertiende met Kyokushin Karate en wist daarmee 3e op de WK jeugd te worden. Daarna kwam kickboksen en zo'n tien jaar geleden maakte hij kennis met MMA. "Dat was toen eigenlijk kickboksen met een armklem".

"Een vriend vroeg op een gegeven moment aan mij of ik een keer wilde meetrainen bij Renzo Gracie Holland. Ik had toen al wat MMA gedaan bij een paar sportscholen en had het idee dat ik al wat kon. Nadat ik moest aftikken bij een meisje van vijftien kilo lichter was ik verkocht."

Na een aantal MMA profwedstrijden op Europees niveau heeft Aleksander zijn carrière afgesloten en is zijn focus nu gericht op het lesgeven.

"Ik wil dat het trainen voor iedereen een uitdaging is, voor zowel de prof als de amateur. Discipline, doorzetten, respect voor elkaar. Dat vind ik belangrijk. En technieken die echt werken. Bruce Lee zei het al: I fear not the man who has practiced 10.000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10.000 times."

Aleksander Sredanovic