Trainings camp Silver Fox 2023

01 augustus 2023 | Read this in English

Poster fox seminar 02

In november is er weer een bijzonder trainingskamp met Karel Pravec aka Silver Fox. Silver Fox is een BJJ black belt en een van de eerste leerlingen van Renzo Gracie.

Karel Pravec

Karel Pravec is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke figuren in de wereld van het Braziliaanse jiu-jitsu (BJJ). Hij is een vierdegraads zwarte band onder Renzo Gracie, een van de eerste studenten van de Gracie-familie in de Verenigde Staten, en een succesvolle instructeur en coach die diverse kampioenen heeft voortgebracht in BJJ en grappling.

Bio

Pravec werd geboren in 1963 in Zlin, een stad in het voormalige Tsjecho-Slowakije. Hij groeide op in Praag, maar verhuisde met zijn ouders naar de VS tien hij 17 was.

In Amerika maakte Pravec kennis met verschillende vechtsporten. Hij begon met taekwondo (TKD) in 1986 en behaalde zijn zwarte band onder Master Byung Sung Cha. Hij raakte ook geïnteresseerd in BJJ nadat hij in 1991 een seminar bijwoonde van Helio, Rorion, Rickson, Royler, Royce en andere leden van de Gracie-familie. Dit was zijn eerste contact met de Braziliaanse stijl van jiu-jitsu.

IMG 4290

Renzo Gracie

Pravec trainde jarenlang onder Renzo Gracie en ontwikkelde een efficiënte en effectieve BJJ-stijl die zich kenmerkt door een sterke guard, vloeiende overgangen en slimme submissions. Hij kreeg zijn zwarte band in 2002 en begon al snel zijn eigen academie te runnen in Noord-New Jersey: Silver Fox BJJ.

Silver Fox BJJ

Silver Fox BJJ is een gerenommeerde BJJ academie die bekend staat om zijn hoogwaardige instructie en vriendelijke sfeer. Pravec staat bekend als een gepassioneerde en toegankelijke leraar die graag zijn kennis en ervaring deelt met studenten van alle niveaus, leeftijden en achtergronden. Hij heeft ook verschillende online programma’s ontwikkeld om BJJ toegankelijker te maken voor iedereen, zoals zijn boek ‘Fluid BJJ’ uit 2016.

Pravec heeft ook veel bekende leerlingen voortgebracht die hebben uitgeblonken in verschillende competities. Enkele voorbeelden zijn Jerry Rinaldi, de runner-up van ADCC 2009; Erin Blanchfield, de kampioen van EBI 12; Sergio DeBari, een MMA-vechter; Frank Roberts, Enrique Galarza & Juan Galarza, allemaal succesvolle BJJ-competitors.

IMG 4065

De naam Silver Fox

Pravec wordt algemeen beschouwd als een van de beste instructeurs ter wereld en wordt regelmatig gevraagd voor seminars en lessen over de hele wereld. Hij heeft ook een bijnaam gekregen die zijn status weerspiegelt: de Silver Fox. Deze bijnaam ontstond door een van Pravec’s trainingspartners bij de Renzo Gracie Academy. Pravec wist hem met zijn grijze (silver) haren namelijk steeds te 'outfoxen'

BJJ fanatics & Youtube

Karel heeft diverse tutorials op BJJ Fanatics die een breed scala aan situaties in het Braziliaanse jiu-jitsu bestrijken. “The Split Guard”, “Mastering Guillotine Concepts and Principles”, “Fundamental Armbar Mechanics” en “Master the Triangle”.

Hij heeft ook een Youtube kanaal waar je regelmatig live vragen kunt stellen en nieuwe technieken kunt leren:
Roll with the Fox